top of page

Είμαστε μια φιλοζωική ομάδα που αποτελείται από έναν πολύ μικρό αριθμό εθελοντών.
Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν κάποιος ανέφερε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ για γάτες για μια μεγάλη αποικία γατιών. Έτσι ενωθήκαμε, άγνωστοι μέχρι τότε μεταξύ μας, και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό.Ξεκινήσαμε από τη συγκεκριμένη αποικία του Φλοίσβου,εξού και το όνομα μας και σιγά σιγά επεκταθήκαμε σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε να βοηθήσουμε.
Σκοπός της ομάδας είναι η στείρωση αδέσποτων γατιών, η περίθαλψη τραυματισμένων/άρρωστων/κακοποιημένων και η φιλοξενία όσων φιλικών γατιών μπορούμε,ώστε να προωθηθούν με αγγελίες και να βρουν ένα μόνιμο σπίτι.
Δυστυχώς, πέρα από το μόνιμο οικονομικό πρόβλημα μιας και δεν επιχορηγούμαστε από πουθενά, οι φιλοξενίες είναι μία από τις βασικές μας δυσκολίες, μιας και φιλοξενούμε μεγάλο αριθμό γατιών, κάποια από τα οποία ψάχνουν χρόνια για σπίτι. Αν θέλετε να υιοθετήσετε κάποιο από τα γατάκια μας, να βοηθήσετε στην προσπάθεια μας ή να μάθετε περισσότερα για τη δράση μας, μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook "Γάτες Φλοίσβου", στο email floisvoscats@gmail.com ή στο www.floisvoscats.gr

To Scars είναι ένα νεοσύστατο σωματείο αποτελούμενο από μια ομάδα εθελοντών. Είμαστε οι γείτονες σας, οι συνάδελφοι στην δουλειά σας ή οι φίλοι των κολλητών σας,δεν είμαστε κρατικοί υπάλληλοι αλλά εθελοντές με δουλειά, οικογένεια, παιδιά,φίλους και πολλές υποχρεώσεις. Έχουμε όμως ένα μεγάλο κοινό μεταξύ μας, την αγάπη μας για τα ζώα. Δεν έχουμε καταφύγια, για μας ο χώρος του σπιτιού μας είναι ο χώρος φιλοξενίας,περίθαλψης και παρακολούθησης ενός ή περισσότερων αδέσποτων ζώων.
Ασχολούμαστε περισσότερο με τα ζώα με ειδικές ανάγκες (τυφλά, τρίποδα,μονόφθαλμα),με ζώα με σπάνιες και ειδικές παθήσεις, με  ζώα που είναι ξεχασμένα για χρόνια σε καταφύγια και με ηλικιωμένα ζώα που μένουν πάντοτε στα αζήτητα.
Το κυριότερο μέλημα μας είναι η στείρωση και η ενημέρωση του κόσμου για τα οφέλη της. Προσπαθούμε να στειρώνουμε μεγάλες γατοαποικίες έτσι ώστε να ελέγχουμε το πληθυσμό, μετέπειτα να επανατοποθετούμε και να δημιουργούμε νέα σημεία ταίσματος για τις στειρωμένες πλεον αποικίες.
Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του σωματείου, στειρώθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστείρωτων αποικιών. Περιθάλψαμε αμέτρητα τυφλά γατιά και τα σώσαμε από τους δρόμους. Βοηθήσαμε χτυπημένα ζώα από αυτοκίνητα,ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή ακόμη και τρίποδα. Αναλάβαμε ζώα που κανείς δεν αναζήτησε,και είχαν μείνει σε καταφύγια πάνω από πέντε χρόνια. Αγκαλιάσαμε ηλικιωμένα ζώα που οι κηδεμόνες τους πέθαναν και οι λοιποί συγγενείς θέλησαν να αφήσουν στον δρόμο, ζώα μεγαλωμένα σε σπίτια για 16 χρόνια. Τέλος καταφέραμε και βρήκαμε σπίτια σε πάνω από 150 αδέσποτα ζώα και όλα αυτά μέσα σε έναν χρόνο δράσης.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ιδρύθηκε το 1997 από φιλόζωους πολίτες της Ηλιούπολης Αττικής, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προφυλάξουν, να περιθάλψουν και να προωθήσουν για υιοθεσία τα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Στα 20 χρόνια ζωής της η Ζ.Ε.Η. έχει καταφέρει να αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων αδέσποτων ζώων- που άφησαν για πάντα την επισφαλή ζωή του δρόμου και ζουν ευτυχισμένα ως μέλη οικογένειας- αλλά και των ανθρώπων που υιοθετώντας ένα πρώην αδέσποτο ζώο και εξασφαλίζοντάς του τη ζωή που αξίζει σε κάθε κατοικίδιο, αφύπνισαν για πάντα την ψυχή τους, σύμφωνα με την περίφημη φράση του Ανατόλ Φρανς.
 Ενδεικτικά το 2017 178 σκύλοι και 384 γάτες περισυνελέγησαν, 152 σκύλοι και 355 γάτες στειρώθηκαν. Έγιναν όλες οι απαραίτητες θεραπείες, εμβολιασμοί, ενώ αντιμετωπίσαμε επιτυχώς γύρω στα 34 δύσκολα περιστατικά και χειρουργεία. Κι όλα αυτά χωρίς να διαθέτουμε δική μας κλινική, απευθυνόμενοι αποκλειστικά σε ιδιώτες κτηνιάτρους. Αλλά η μεγάλη μας χαρά είναι ότι άλλα 202 πρώην αδέσποτα ζώα υιοθετήθηκαν υπεύθυνα και ζουν πλέον ευτυχισμένα στα σπίτια τους!
20 χρόνια αγώνας καθημερινός στην προστασία των ζώων που στηρίχτηκε σε τρείς πυλώνες. Πρώτον στα αθώα βλέμματα που μας κοιτούν γεμάτα ελπίδα και προσδοκία και μας "υποχρεώνουν"να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μην την διαψεύσουμε. Δεύτερον στους εθελοντές μας που με αυτοθυσία διαθέτουν τον χρόνο τους, τον χώρο τους και τα χρήματά τους προκειμένου να βοηθήσουν όσο περισσότερα ζώα σε ανάγκη γίνεται. Και τρίτον στους φίλους μας, τους ανθρώπους που ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του μας βοηθούν στο έργο μας.

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare
www.zeil.gr / info@zeil.gr

 

bottom of page